Hikayemiz & Medya

Biz kimiz?

En yüksek kalitede sızma zeytinyağı üretmeye adanmış Kalliope Zeytinyağlarına hoş geldiniz. Kaz Dağları-Gargaron Antik Kenti’nde bulunan topraklarımızın lezzetini ve geleneğini yansıtan olağanüstü sızma zeytinyağını müşterilerimize sunmak için tutku ve özveriyle çalışıyoruz.

Kalliope Zeytinyağları kurulduğu günden itibaren maksimum ürün kalitesini, müşteri memnuniyetini, doğaya saygı duyup korumayı ilke edinirken, üretimin her aşamasında özellikle yerel kadın çiftçilerle ve kadınların ağırlıkta olduğu zeytinyağı sıkım fabrikalarıyla çalışmaktadır.

Kalliope Zeytinyağları uluslararası beş yıldızlı otel seflerinin ve Michelin star şeflerin mutfaklarında tercih ettiği natürel sızma zeytinyağıdır.

 

 Misyonumuz

Sağlıklı, iyi ve sürdürülebilir bir zeytinyağı sağlamak için yerel çiftçileri destekleyerek her zaman ürünümüzün sürdürülebilirliğine yatırım yaptık.

“Toprak Ana’ya saygı göstererek, en iyi sızma zeytinyağını üretirken, yerel çiftçilerle  geleneksel ve son teknolojileri harmanlayıp, nesiller boyu damaklarda unutulmayacak lezzet ve kokunun devamlılığını sağlayarak, binlerce yıllık kültürel mirasımıza sahip çıkmak bizim misyonumuzdur.”

Zeytinyağı için ideal toprak ve hava

Kalliope Zeytinyağları Kaz Dağları-Gargaron Antik Kenti’nde binlerce yıldır en güzel zeytinlere ev sahipliği yapan topraklarda, Ege Denizi’ne cepheli yamaçlardadır. Zeytin ağaçları meyilli toprakta olmayı severler ve en güzel koku ve tatları verebilmek için havalarındaki deniz tuzu ve güneşle harmanlanmaya ihtiyaç duyarlar.

En iyi zeytin yağını üretmek için zeytin ağaçlarımızı, toprağımızı, çevremizi korumak ana hedefimizdir; bu nedenle, çevrenin biyolojik çeşitliliğini ve peyzaj zenginliğini koruyan, çevre için sürdürülebilir tekniklerle süreci en başından ele almanın önemli olduğuna inanıyoruz.

Kalliope Zeytinyağlarının bir parçası olan herkes, her yıl bize en iyi zeytinlerini veren zeytin ağaçlarımızla gerçek bir bağ hissetmektedir.

Çiftçilerimiz geleneksel yöntemlerini ve son teknolojileri harmanlayarak tüketicilerimizin talep ettiği en yüksek kalitede yağ üretimi için gerekli standartları üretimimize uyarlamıştır.

Zeytin hasadı

Kalliope Zeytinyağları, topraklarımızın kadim kültüründen gelmektedir.

Zeytinlerimizin hasadı hava şartlarına bağlı olarak ekim ortasından aralık ayına kadar başlamaktadır. Hasat aşaması kritik ve zordur çünkü zeytinler tam olgunlaşma zamanında hasat edilmezse polifenollerinde düşüş olur.

Hasar görmeden toplanan zeytinlerin kızışma oluşmaması için çuval yerine hava alan kasalara toplanması, güneşten uzak, gölgede muhafaza edilmesi, en kısa süre içinde, hijyenik bir tesiste temiz su ile yıkandıktan sonra hava ile kurutulması ve hamuruna su ilave edilmeden soğuk sıkıma tabi tutulması önemlidir.

Zeytinler soğuk sıkım sıkıldığında zeytinin içeriğinde var olan sağlık için faydalı bileşikler, polifenoller, antioksidanlar, meyvemsi tatlar, güzel kokular vb. ısı ile uzaklaşmadan daha fazla miktarda zeytinyağına geçer.

Gerçek sızma zeytinyağını tanımak, orijinal ve kaliteli bir ürün satın aldığınızdan emin olmak için çok önemlidir.

Bu nedenle sızma zeytinyağı satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

Yüksek polifenol içeriği sağlamak için yeşil zeytinlerin en uygun zamanda toplanmasından, hasattan soğuk preslemeye kadar her adım, yağın lezzetini ve faydalı özelliklerini korumak üzere tasarlanmıştır.

Sızma zeytinyağımızı kaliteli üretirken, ekolojik ayak izini koruyan bir üretim döngüsü oluşturmaya özen gösteriyoruz.

Bu sektörde çok sayıda dolandırıcılığın olduğunu biliyoruz ve bazen uzmanlar bile bunları tespit etmekte zorlanıyor.

Bu nedenle tavsiyemiz yalnızca güvenilir üreticilerden alışveriş yapmanızdır.

Soğuk sıkım

Sızma zeytinyağımız sürekli çevrimli bir değirmende 22°C ile 27°C arasındaki sıcaklıklarda soğuk preslenir.

Soğuk sıkımla sıkılan zeytinlerden daha az yağ elde edildiği için soğuk sıkım zeytinyağının maliyeti sıcak sıkıma göre daha yüksektir. Soğuk sıkım da daha kaliteli zeytinyağı elde edilir. Sağlık için faydalı, kaliteli bir zeytinyağı satın almak için erken hasat, düşük asitli, yüksek polifenollü soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını tercih edilmelidir

Duyusal Özellikleri; Badem- çağla, elma, çiçekler, çimen, yeşil, yeşilimsi meyvemsi, zeytin yaprağı, olgun meyvemsi, yumuşak meyvemsi ve domates olarak tanımlanan meyvemsilik özellikleri orta şiddette (<5,0-5,5) hissedilmektedir.

Akışkanlık: Sızma zeytinyağının akışkanlığı düşüktür, yani çok sıvı değildir

Tat: Otantik sızma zeytinyağı, çeşide bağlı olarak yoğun, orta veya hafif olabilen meyveli notalarla zengin ve çeşitli bir tada sahiptir. Ayrıca iyi bir sızma zeytinyağının acı ve baharatlı olması gerekir. Baharat derecesi, yağda bulunan polifenoller tarafından verilir.

Asitlik: Yüksek kaliteli sızma zeytinyağının asitliği %0,8’den düşüktür. Çoğunlukla acılık asitlikle karıştırılır. Ancak asitlik yalnızca laboratuvar testleriyle ölçülebilir. Asitliği test etmenin laboratuvar harici bir yolu yoktur.

Fiyat: Sızma zeytinyağının üretim maliyeti yüksektir. Bitkilerin düzenli olarak bakıma ve ilgiye ihtiyacı vardır. Ayrıca 1 litre yağ elde etmek için ortalama 10 kg zeytine ihtiyaç duyulmaktadır.

Ambalaj: Karanlık kaplarda saklanan yağları veya yağı ışıktan koruyan, kalitesini koruyan malzemeleri tercih edin. Daima serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Renk?

Renk güvenilir bir gösterge değildir. Yağın rengi yeşilden altın sarısına kadar değişebilir. Eski bir yağ rengini kaybederek daha şeffaf ve daha az aromatik hale gelir.

Aslında tüm zeytinyağı yarışmalarında renk hiçbir zaman değerlendirme parametresi olarak alınmaz.

Zeytinyağı neden donar?

Zeytinyağının içerdiği bileşikler, kimyasal içeriği sebebiyle çoğunlukta +4 derecenin altında donar. Zeytinin çeşidine bağlı olarak donmayan zeytinyağları da mevcuttur. Donduğunda homojen olarak donma işleminin gerçekleşmesi gerekir. Zeytinyağının donuyor olması; kalitesini, gerçek olup olmadığını ölçmek için kesin bir kriter değildir. Zeytinyağının kalitesi, saf olup olmadığı vb. hakkındaki bilgiye ancak kimyasal ve duyusal testlerle ulaşılabilir.

Sertifikalarımız & Analiz Raporlarımız

Zeytinyağı Analiz Raporu

Kalliope Sertifika

Kalliope Marka Tescil